De Moederschoot

An GeysenIk ben An Geysen, 43 lentes jong, 13 jaar getrouwd en moeder van twee zoontjes Lou en Cas.


In 2000 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw in de PHL departement gezondheidszorg te Hasselt.

Ik ben onmiddellijk in het academisch ziekenhuis van Brussel beginnen werken.

Tijdens mijn 9-jarige loopbaan daar, heb ik veel ervaring kunnen opdoen op de materniteit, de MIC (Maternal Intensive care), de prenatale consultaties en het verloskwartier.

In 2006 heb ik een cursus van de VBOV gevolgd om zwangere koppels voor te bereiden op de zwangerschap, bevalling en postpartum. In 2007 ben ik dan in bijberoep prenatale lessen beginnen geven aan huis. Drie jaar later ben ik de opleiding voor Hypnobirthing gaan volgen in Schotland.

Sinds 2010 werk ik als volledig zelfstandige vroedvrouw.
Niet alleen de prenatale sessies dus, maar ook de pre- en postnatale consultaties. Om echt thuisbevallingen te doen wordt het organisatorisch te druk voor mij, dus begeleid ik enkel de arbeid of de ontsluitingsperiode.

Eenmaal zelf bevallen kan je toch gerichter iemand anders begeleiden. Ik ben tweemaal natuurlijk bevallen en ik heb borstvoeding gegeven, maar het ging niet allemaal van een leien dakje!

Het blijft hoe dan ook een enorme ervaring en een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Ik vind het zalig om andere mensen te mogen begeleiden in deze gevoelige, kwetsbare en vooral onzekere periode waar de liefde gelukkig toch zijn hoogtij viert.

Een kind wordt misschien uit pijn geboren, maar vooral toch ook uit heel veel liefde! Niet in het minst voor elkaar als partner, maar vooral ook voor die kleine ukkepuk die letterlijk uit de hemel lijkt neergedaald in je moederschoot!

Hopelijk mag ik jullie ook begeleiden in deze intense periode,
An.