De Moederschoot

Ellen Janssens


Al van in mijn kindertijd ben ik gepassioneerd door zwangere vrouwen en baby’s. Ik kon dan ook niet wachten om aan mijn opleiding als vroedvrouw te beginnen. In 2014 mocht ik mijn grootste droom waarmaken, het afstuderen als vroedvrouw. 


Ik ben onmiddellijk aan de slag gegaan in het ziekenhuis van Lier. Om een betere begeleiding te kunnen geven aan zwangeren en pasgeboren baby’s heb ik in 2015 besloten om over te stappen naar het zelfstandig begeleiden van deze mooie avonturen. 


Ik ben volledig gericht op het begeleiden van de zwangerschap en de opvolging na bevalling. Graag sta ik jullie ook bij tijdens de arbeidsfase en de bevalling. 

Verder heb ik een specialisatie gedaan in de preconceptionele begeleiding. Dit houdt in dat ik me heb verdiept in de materie rond het zwanger worden. Zelf heb ik driemaal IVF gedaan voor genetische erfelijkheid. Deze persoonlijke ervaring helpt mij koppels in dit traject beter te begrijpen. Naast het specialiseren in de preconceptionele begeleiding heb ik me ook verdiept in de afdeling homeopathie in de verloskunde. Dit is een mooie aanvulling op onze klinische achtergrond als vroedvrouw. Er is zeer weinig medicatie die gebruikt mag worden tijdens de kinderwens/zwangerschap/postpartum en hier kan je met de homeopathie ondersteunen.

In december 2019 heb ik zelf dit unieke proces mogen meemaken. Ik ben een zeer trotse mama geworden van een dochtertje Lia. De mooiste ervaring uit mijn leven!

Bij vragen mag je me steeds bellen of mailen.

 

Ik kijk enthousiast uit om jullie te mogen begeleiden in deze unieke periode!


Ellen.