De Moederschoot

Mariuccia Ghielli

Ik ben Mariuccia Ghielli, 51 jaar en ik ben 29  jaar getrouwd. Ik heb 1 zoon van  27 jaar, een dochter van 25 jaar en een
dochter van 20 jaar, en mijn eerste kleinkindje komt er aan in mei.

Ik ben in 1988 afgestudeerd als vroedvrouw aan de PHIV.

Ik ben onmiddellijk beginnen werken in het moederhuis van het Sint-Ursula ziekenhuis van Herk de Stad.

In 1995 heb ik de stap gezet naar de thuiszorg. Op dat moment combineerde ik mijn job in het ziekenhuis  met thuisverpleging  als verpleegkundige en met postnatale consultaties als vroedvrouw. Dit werd echter teveel en ik ben met de thuisverpleging gestopt.

In 1998  ben ik op de materniteit van het Salvator ziekenhuis gaan werken nog steeds gecombineerd met mijn postnatale consultaties .

In 2013 verhuisde ik door de fusie met het Jessa ziekenhuis naar campus Virga Jesse waar ik nu al 5 jaar in het verloskwartier werk . Zo blijf ik betrokken bij de mooie start van een jong leven. Elke bevalling is uniek en het mooiste moment in het leven van een koppel. Deze ervaring met hun mogen delen geeft me veel voldoening.

In de thuiszorg hou ik me hoofdzakelijk bezig met prenatale info en postnatale begeleiding .

Ik werk  nu al bijna 30 jaar als  vroedvrouw en ik heb al een heel valiesje aan ervaring, ervaring die ik met alle mama’s en papa’s wil delen.

Ik ben er van overtuigd dat een koppel met een goede begeleiding pre- per- en postnataal de mooiste momenten van hun leven beleven  namelijk zwanger zijn en ouders worden.

Tot binnenkort,  Mariuccia.