De Moederschoot

Prenatale coaching


Je kan je vanaf de 16de zwangerschapsweek inschrijven voor een voorbereiding op de bevalling door een prenatale cursus te volgen in groep of prive. De data worden afgesproken rekening houdend met de agenda van de deelnemers. De groep is nooit groter dan 3 koppels. 
Wij starten regelmatig met een nieuwe reeks van 5 lessen, die telkens 2 uur duren. Kostprijs is 35€ per les, waarvan je mutualiteit ongeveer 15€ terugbetaalt. Gelieve ons een mailtje te sturen bij vragen of ter inschrijving.

De sessies zijn zeer interactief en bevatten vooral veel informatie, oefeningen en bewustwording. wanneer je namelijk je blik op bevallen verandert, verandert ook de manier waarop je bevalt. 
Je leert de verschillende fases van de geboorte, de invloed van de hormonen en de cyclus van angst-spanning-pijn ombuigen. 
We oefenen ontspanningstechnieken d.m.v. ademhaling, houding en massage. Zo ontdekt de partner bv. hoe hij kan helpen om natuurlijke pijnstillers te activeren bij de mama. Deze natuurlijke drugs, endorfines genaamd, gaan door de placenta naar je baby, zodat ook hij/zij minder pijn ervaart tijdens zijn/haar geboorte. 
Aan de hand van verschillende video's kan je je laten inspireren voor het soort geboorte, die jij, je partner en je baby willen ervaren. De nadruk tijdens de prenatale lessen ligt vooral op het ontwikkelen van vertrouwen in heel het natuurlijk geboorteproces. Wanneer gaandeweg je zelfvertrouwen groeit, zal je minder angst hebben voor de bevalling, waardoor je minder spanning creëert en minder pijn ervaart. Je hebt minder kans op de noodzaak van verdoving, inknippen of een kunstverlossing. De technieken en de theorie van Hypnobirthing worden ook aangereikt. De borstvoeding en de postnatale periode komen uiteraard eveneens aan bod.

Info

Zijn er tijdelijk te weinig inschrijvingen of schrikt een groepssessie je af, dan kan je je altijd inschrijven voor privé-sessies.

De voorbereiding gaat steeds door in de praktijkruimte in Koersel, Korspelheidestraat 43.